Beléptető rendszer

eAccess

A Beléptető rendszerek alapjait és a vezeték nélküli technológia, valamint a legmodernebb adatvédelmi eljárások összefogásával született meg ez a rendszer. Használatával akár a legegyszerűbb ajtóvezérléstől elkezdve, a távmenedzselhetőség biztosításán át, az ipari méretű integrált rendszerek kialakítása is lehetségessé válik.

Online működés során valós időben kapunk információt a rendszerbe integrált összes eszköztől és azok állapotáról, legyen szó be- vagy kilépésről, vagy bemeneti jelzésről.

Offline működés esetén a meglévő, azaz az utolsó szinkronizáció során felprogramozott engedélyek és eseményvezérléseket használja.

Tulajdonságok:

 • Moduláris: Fővezérlő panel GPRS kommunikátorral, alvezérlő panel, be- és kimeneti panel, vezetéknélküli zárcsoportosító (HUB)
 • Kábelezés nélkül komplett beléptető rendszer telepíthető
 • A hagyományos záró szerkezetek is kapcsolhatóak
 • Napelemes tápellátást támogat
 • Vezérlőnkénti szünetmentesítés emeli a készenléti biztonságot
 • Internet kapcsolat hiányában is kommunikálni tud a távoli szerverre
 • Távoli telephelyek egy rendszerben történő kezelése 
 • Adatkezelés Web vagy mobil alapú készülékről is
 • A helyszíntől távoli adattárolás és felügyeleti lehetőség
 • Titkosított adatok, védett kommunikáció
 • Integrálható kamerakép a belépési vagy a riasztási ponthoz csatoltan
 • Kedvező berendezés ár, alkalmazástól függően akár bekerülési költség nélkül!
 • Kedvező rendszer-használati havidíj
 • Magyar fejlesztésű termékek, magyar nyelvű, magyarországi támogatással
 • Miért jobb az eAccess más rendszerektől?
 • Nincs szükség helyi szerverre, nem kell megvásárolni
 • Nincs szükség drága és bonyolult beléptető szoftvert vásárolni, üzemeltetni
 • Nincs szükség költséges informatikai háttérre
 • Egyszerű kezelhetőség, webes felületről, jelszavas védelemmel
 • Alacsony karbantartás és üzemeltetési költség
 • Nincs szükség különálló riasztó rendszerre, mert a jelző eszközök integrálhatóak

A jelenleg rendszerben lévő hagyományos vezetékes beléptető rendszerek többsége nem kompatibilis egyéb gyártók olvasóival, kártyáival vagy az olvasók a központtal és a szoftverekkel. Ez a probléma csak akkor jelentkezik, amikor olvasó cserére vagy bővítésre kerülne sor és kiderül, hogy a régi rendszert már nem gyártják, vagy azokat a kártyákat már csak Amerikából lehet beszerezni, amik kompatibilisek a régi vezetékes rendszerünkhöz. Ez esetben egy komplett rendszer csere elég nagy beruházást jelentene és elég nagy felfordulást.

Utólagos telepítésük során, vagy a meglévő, telepített olvasók áthelyezése alkalmával rengeteg vésés, kábelezési munkával járhat, ami egy nagyobb objektum esetében akár hetekig is eltarthat, nem beszélve a véséssel járó kellemetlenségekről és az azt követő helyreállítási munkákkal kapcsolatos teendőkről.

A beléptető rendszer szoftveres rendszerének költsége ipari méretek esetén elérheti a milliós tételeket is. Nem beszélve a számítógépes infrastruktúra kiépítéséről és annak üzemeltetési költségeiről.

Egymástól elkülönült épületek, távoli irodák, telephelyek esetén ezek a telepítési és üzemeltetési költségek sokszorozódnak, hiszen minden helyszínen külön-külön beléptető rendszert, külön számítógépes rendszert kell telepíteni. Ez esetben még hab a tortára, ha a különböző városokban különböző telepítő céggel, különböző rendszert telepítettek. Ennek következtében szokott előfordulni, amikor egy cégen belül 3-4 belépőkártyával kénytelenek közlekedni azok a kollégák, akik a például a központi irodaházból a vidéki telephelyekre, kirendeltségekre, vagy egy különálló parkolóházukba, raktárukba is szoktak közlekedni. Esetleg megemlíthetjük ez esetben a több irodaházzal, kirendeltséggel rendelkező cégek munkavállalóinak munkaidő nyilvántartását. Ha a munkatárs fél napot az egyik irodában, fél napot a másikban dolgozik akkor a különböző rendszerek alapján elég nehézkes és munkaidő igényes a bérszámfejtők dolga, mire megtalálják, hogy hol és mennyit volt bent a kolléga.

A teljeség igénye nélkül próbáltuk ráirányítani a figyelmet a beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszerek telepítése és a használata során felmerülő hiányosságokra. Meglévő tapasztalataink és ügyfeleink visszajelzései alapján a felmerülő igényekre gyors és kielégítő válaszokat kellett adnunk. Ennek köszönhetően jött létre az eAccess online vezeték nélküli beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer.

Az eAccess olyan egyedi megoldásokat használ melyek nemcsak költséghatékonyak, de a legmodernebb technikai megoldásokkal ötvözve sokkal biztonságosabbak a régi, esetenként már elavult rendszerekhez képest.

Felhasználói szempontból pedig lényegesen könnyebb a nagy távolságokat áthidalni, illetve olyan területeken ahol több iroda, telephely beléptető-rendszerét kell integrálni egy központi rendszerbe.

Az új rendszer modulárisan több eszközből állítható össze, melyben a központi vezérlő, a kártyaolvasók (fali vezetékes, vagy az ajtóra szerelhető vezeték nélküli olvasók), valamint a munkaidő-nyilvántartó terminál található. A kialakítás során a régi, vezetékes olvasókat az új központi egységbe be lehet kábelezni, ennek köszönhetően megvalósítható a vezeték nélküli olvasók szakaszos bevezetése is.

A termékek forgalmazásán felül a távoli menedzselhetőség érdekében a szerver hátteret, mint szolgáltatás biztosítjuk az ügyfeleink részére, így Önnek a nagyon gyors beszerelési időt követően semmi másra nem kell időt fordítania.

Az eszköz maximális kihasználtság mellett is 5W alatti áramfogyasztással bír(40 vezeték nélküli eszközzel), szemben a régi rendszerek számítógépeivel.

Egy-egy központra összesen 100 olvasó köthető ebből 40 vezeték nélküli lehet. A központok a bennük lévő akkumulátoroknak köszönhetően szünetmentes működésre alkalmasak.


Teljes mértékben kompatibilis a meglévő rendszerekkel

Teljes mértékben kompatibilis a meglévő rendszerekkel márkától és típustól függetlenül. Az eAccess központ képes kezelni a régi vezetékes beléptető rendszerek olvasóit is, így azok integrálhatóak az új távmenedzselhető rendszerbe is. Nincs szükség a teljes rendszer lecserélésére, de lehetőség van a szakaszos modernizációra. Ezzel jelentős kiadásoktól kíméli meg az beruházót.

Akár vésés és bontás nélkül is telepíthető

Az eAccess beléptető rendszerhez kapcsolható olvasók vezeték nélküli hálózaton is képesek a biztonságos kommunikációra, így telepítésük egyszerű, nem igényel bontást vagy a falak vésését. Az Assa Abloy Aperio C100 vezeték nélküli beléptető telepítése a hengerzár helyére nagyságrendileg 1 percet (!) vesz igénybe. Az iroda átalakítása esetén az ajtóval együtt áthelyezhető, nem igényel újrakábelezést, mint a régi vezetékes rendszerek. Az eszköz telepítéséről tekintse meg rövid, egy perces videónkat

Nincs szükség helyi szerverre, nem kell megvásárolni

Az eAccess beléptető rendszer felhő alapon működik, viszont a működéséhez nincs szükség a szervereket megvásárolni, hiszen azokat mi bocsájtjuk az ügyfeleink rendelkezésére. Ezzel is jelentős üzemeltetési költséget takarítva meg részükre.

Nincs szükség drága és bonyolult beléptető szoftvert vásárolni, üzemeltetni

A beléptető rendszer szoftvere ingyenes. Programozóink folyamatosan fejlesztik, mely frissítéseket automatikusan az ügyfeleink is megkapnak. A szoftver teljes verzióban fut azoknál is akik csak egy beléptető pontot üzemeltetnek és azoknál is akik ipari méretekben gondolkodnak.

Nincs szükség informatikai háttérre

A rendszer vezérlője mobil adatkapcsolattal kommunikál a központi szerverrel így lehetővé teszi, hogy a helyileg egymástól távol lévő irodaházak, telephelyek esetében sem szükséges külön külön informatikai rendszert kiépíteni és számítógépeket üzemeltetni, valamint azokat folyamatosan karbantartani. A rendszer üzemeléséhez nincs szükség számítógépes háttérre, minden program a szerverünkön fut.

Egyszerű kezelhetőség, webes felületről, jelszavas védelemmel

A rendszer felügyelete, menedzselése, riportok lehívása bármilyen eszközről lehetséges Internet kapcsolat esetében, miután a szükséges azonosítás megtörtént a belépési adatok megadásával.

Távmenedzselhetőség

Az eAccess beléptető rendszer felügyeletét a világ bármely pontjáról elláthatja, hiszen minden adat a felhőben megtalálható. A beléptetési pontok pedig a világ bármely pontjáról képesek elküldeni az információkat a szerver részére. Ennek köszönhetően akár a nyaralás közben is megnézheti, hogy a dolgozók időben megérkeztek e a különböző kontinenseken lévő irodákba, munkahelyekre.

Alacsony karbantartás és üzemeltetési költség

Talán az egyetlen karbantartási költség a vezeték nélküli beléptető eszközök akkumulátorainak időszakos cseréje lehet. A rendszer ezeket a cseréket biztonságosan előre jelzi, így lehetőséget teremt a csere időbeni végrehajtására.

Ipari méretű integrált rendszerek kialakítása is lehetségessé válik

Egy- egy cégcsoport összes ingatlanát (irodákat, telephelyeket, parkolóházakat) képes egységesen, egy rendszerben kezelni az eAccess. Lehetőséget teremtve arra, hogy a több ingatlant is látogató dolgozóknak nem szükséges annyi fajta, típusú belépőkártyát magánál hordania ahány ingatlanba be szeretne jutni. Elégséges csak egy darab kártyát feljogosítani az érintett irodákra, munkahelyekre. Így egy rendszerben látható az összes objektumban eltöltött munkaidő is.

Több irodaház, vagy telephely esetén is egy rendszerként kezelhető még akkor is ha az objektumok a világ különböző részein találhatóak.

A felhő alapú beléptető rendszer egyik nagy előnye, hogy földrajzi elhelyezkedésétől és az irodák számától függetlenül egy egységes rendszerben látható az összes beléptető pont és az összes hozzájuk rendelt belépőkártya is. Természetesen lehetőség van külön-külön felhasználói jogosultságok kiadására.